gel-schuim matras

Wat is een gelschuimmatras?

Wat is een gelschuimmatras?

Definitie van gelschuimmatras

Een gelschuimmatras is, in tegenstelling tot een matras van Visco, temperatuuronafhankelijk. Het matras reageert niet op lichaamswarmte en is ideaal voor mensen die zweten tijdens het slapen. De gelschuimkern bestaat uit koudschuim waaraan tijdens het productieproces een gelcomponent wordt toegevoegd. Een gelmatras is daarom zeer adaptief en drukbalancerend. De gelschuimmatras past zich optimaal aan het lichaam aan en is zeer geschikt voor mensen met een allergie .

Gelschuimmatras: de voordelen in één oogopslag

Een gelschuimmatras (gelmatras), een gelschuimkussen of een gelaxschuimmatras hebben een bijzondere kwaliteit:

  • Gelmatras zorgt voor een perfecte aanpassing van het lichaam aan het matrasoppervlak
  • snelle reactie op veranderingen in lichaamshouding en ligpositie met een gelmatras
  • Optimaal ligcomfort bij het liggen op het matrasoppervlak van gelmatrassen
  • Gelmatrassen zijn ideaal voor zijslapers
  • Gelmatras is goed geschikt bij allergieën (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt)
  • Gelmatras biedt aangenaam slaapcomfort
  • Gelmatrassen zijn perfect voor mensen met rugpijn
  • Gelmatrassen zijn verkrijgbaar in alle matrasmaten , bijvoorbeeld 90x200
  • Gelmatrassen zorgen voor 100% drukverlichting
  • Gelmatrassen behouden de natuurlijke S-kromming van de wervelkolom

Wilt u graag wat luxer liggen, zoals op boxspringbedden in het hotel, maar wilt u niet de gehele boxspringbedprijs betalen? Een voordelig accessoire-alternatief in onze Mister Sandman onlineshop is een topper. De topper is een extra laag die gebruikt kan worden als alternatief voor boxspringbedden. De laag is enkele centimeters hoog en wordt op het matrasbodemvlak geplaatst. Voorbeelden van geschikte toppers voor deze matrasmodellen als alternatief voor een boxspringbed zijn:

  • Topper 80x200 ipv boxspringbedden 80x200
  • Topper 90x200 ipv boxspringbedden 90x200
  • Topper 120x200 ipv boxspringbedden 120x200
  • Topper 180x200 ipv boxspringbedden 180x200
  • Topper 200x200 ipv boxspringbedden 200x200

Om deze redenen worden toppers , dekmatrassen , kussens en matrassen steeds vaker gemaakt van gelschuim, zodat klanten lekker kunnen slapen en kunnen profiteren van alle voordelen van gelschuimartikelen. Of het nu gaat om een ​​gelschuimmatras (gelmatrassen) van gel inclusief koudschuim, een gelschuimkussen inclusief koudschuim (ook gebruikt in koudschuimmatrassen met 3 zones, 5 zones, 7 zones en 9 zones ) en gelschuim of een gelschuim topper: alle producten en artikelvormen bij het laden en nemen bij het lossen hun natuurlijke vorm aan. Een optimale orthopedische positionering van de wervelkolom en een orthopedisch correcte uitlijning van de rug zijn gegarandeerd.

Puntelastiek

Ondersteunend

Gelschuimmatras met gel of gelmatras gemaakt van gel: de verschillen

Onder een gelaxschuimmatras met gelax of een gelschuimmatras wordt door de meeste mensen verstaan ​​een gelmatras met gel. Het komt vaak voor dat klanten bij het kopen van een matras denken aan een gelmatras van gel, maar meestal bedoelen ze een gelschuimmatras van gel. Veel mensen zijn eerst verrast als ze een matrascomforttest doen voordat ze kopen en de prijs zien. Een gelschuimmatras is aanzienlijk goedkoper dan de prijs van een gelmatras. Gelmatrassen bestaan ​​doorgaans uitsluitend uit gelvloeistof en hebben daardoor een hogere dichtheid.

Gelmatras gemaakt van gel

Om te beginnen - ja, op basis van de informatie is het gemakkelijk te zien dat het materiaal van een gelgelmatras en een gelschuimmatras verschillend zijn en een andere structuur hebben. Over de gelmatrassen: Een gelmatras gemaakt van gel heeft een zeer goede ondersteuning voor een perfecte drukontlasting. Een gelmatras is gemaakt van gel, in tegenstelling tot een gelschuimmatras van gelschuim en koudschuim (koudschuimmatras met 3 zones, 5 zones, 7 zones en 9 zones ), gemaakt van een taaie gel, waardoor de matras kan wegen tussen 100-200 kg. Alleen al met een matras van 90x200 is het gewicht van deze gelmatrassen enorm. Een gelmatras is vergelijkbaar met een waterbed, maar valt niet onder deze schuimartikelencategorieën. Hieronder vindt u de eigenschappen van een gelmatras bij de belangrijkste voor- en nadelen om te zien wat de positieve en nadelen van gelmatrassen zijn.

Voordelen van een gelmatras

Gelmatrassen hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten matrassen. In essentie kunnen de voordelen als volgt worden samengevat:

  • Gelmatrassen zijn geruisloos (vergeleken met waterbedden) en zorgen ervoor dat u zich probleemloos in bed kunt bewegen
  • Gewichtsverplaatsing in de bedden (vergelijking met koudschuimmatrassen op bedden)
  • Verwarmingskussen voor gelmatrassen (omdat deze anders afkoelen) voor een warmere slaap en meer comfort in bedden
  • Gelmatrassen bieden een goede lichaamscontour in bed
  • De drukontlasting is zeer goed in bed met gelmatrassen

Wij vinden uw perfecte matras.

Nadelen van een gelmatras

Naast veel positieve aspecten hebben gelmatrassen ook nadelen. Hier zijn de belangrijke punten over gelmatrassen inclusief gel waarmee u rekening moet houden voordat u koopt:

  • hoge elektriciteitskosten (zoals bij een waterbed)
  • hoge prijs bij het kopen van een matras voor bedden
  • Het gewicht is enorm (de matras kan niet makkelijk verplaatst worden) en voor bedden zijn speciale lattenbodems nodig
  • alleen geschikt voor extreem veerkrachtige lattenbodems in bedden (eenvoudige lattenbodems zijn niet voldoende)
  • geen luchtdoorlaatbaarheid in de bedden (niet geschikt voor mensen en klanten die zwaar zweten)

Gelmatrassen inclusief gel kunnen niet specifiek voor uw bedden worden gevuld, zoals bij waterbedden wel het geval is. Door de hoeveelheid gelmatrasgewicht met gel zijn deze matrassen lastig te vervoeren. Met een waterbed kunt u bijvoorbeeld het water uit de matrassen afvoeren. Qua prijs is de gelmatras gemaakt van pure gel ook een duurdere aankoop. Als je een goede koudschuimmatras (en andere koudschuimmatrassen in 3-zones, 5-zones, 7-zones of bijvoorbeeld 9-zone cube cut ) of binnenveringsmatras met binnenvering vergelijkt met een goede gelmatras gemaakt van pure gel, het is duurder in prijs vanwege de gel. Normale lattenbodems zijn voor gelmatrassen inclusief gel:

  • Gelbedden zijn, net als watermatrassen, zwaarder dan andere soorten matrassen.
  • Een goed matras met gel voor bedden is duurder dan een goed koudschuimmatras of binnenveringsmatras met verenkern.
  • Voor dit type gelmatras voor bedden zijn speciale lattenbodems nodig en bovendien moet het bed een stabiele basis bieden. Conventionele lattenbodems voor bedden zijn niet geschikt omdat het materiaal tussen de latten klemt en beschadigd kan raken. Vanwege het warmtevasthoudend vermogen is het ook aan te raden om de matras voor de winter te verwarmen, zodat de bedden lekker warm blijven.

Ontwikkeling van de gelmatras van gel naar de gelschuimmatras van gelschuim

Het gelmatras in bedden heeft veel voordelen, maar het grote nadeel is dat het erg log en duur is. Het is een nicheproduct in het matrasuniversum dat niet iedereen zich kan veroorloven. Ook hiervoor is een speciale lattenbodem nodig. Deze lattenbodem moet altijd zeer veerkrachtig zijn, wat niet iedere lattenbodem is. Vanwege de hoge dichtheid worden lattenbodems aanbevolen die stijf zijn. Ook al zeggen sommige fabrikanten dat deze gelmodellen op elektrische lattenbodems of mechanische lattenbodems passen, met een stijve lattenbodem ben je zeker aan de veilige kant. Matrassenfabrikanten ontwikkelden daarom een ​​alternatief voor de matrassenmarkt dat rekening hield met de voordelen van de gelmatras en de nadelen wegnam. De gelschuimmatras van gelschuim was geboren. De kern bestaat uit een materiaalmengsel van koudschuim uit een koudschuimmatras en gel uit een gelmatras. Het is veel goedkoper en aanzienlijk lichter. Het is aangenaam zacht, geschikt voor mensen met rugklachten ( rugpijn ) en biedt ook een aangenaam slaapklimaat voor mensen met een allergie. Een extra mijtenomhulsel ondersteunt bovendien het slaapcomfort tijdens het slapen. De eigenschappen van de gel blijven behouden, ze worden simpelweg aangevuld door het koudschuimschuim, waar ook een koudschuimmatras van gemaakt wordt (bijvoorbeeld bij een 3-zone, 5-zone of 7-zone kubusvorm).

Gelschuimmatras: Gelschuim en de voordelen ervan ten opzichte van viscoschuim

De matraseigenschappen van een gelschuim of gelaxschuimmatrassen bieden veel matrasvoordelen ten opzichte van een viscoschuimmatras. Viscoschuim past zich alleen aan het lichaam aan als het wordt blootgesteld aan lichaamswarmte, zodat u comfortabel kunt wegzakken en slapen als u op het matrasoppervlak ligt. Het duurt dus een bepaalde tijd voordat het lichaam, inclusief de wervelkolom, zich heeft aangepast aan de matras op het bed en het matrasoppervlak om te slapen. Het hoge aanpassingsvermogen is prettig, maar niet altijd wenselijk. Het gelschuim past zich direct aan een gelschuimmatras of gelschuimkussen aan en is daardoor ideaal voor mensen die voor of tijdens het slapen meer bewegen. Gelschuim heeft daarom een ​​hoge herstellende kracht in een gelschuimmatras of gelschuimkussen. Zowel gelschuimmatrasartikelen als viscoartikelen hebben ondersteuning nodig, dus de voordelen en de bijbehorende hardheidsgraad van een koudschuimmatras (koudschuimmatrassen in varianten: 3-zone, 5-zone, 7-zone en 9-zone) gemaakt van Hier wordt gebruik gemaakt van koudschuim. Naast koudschuim kan ook een pocketveringkern (tfk) (binnenveringmatras) van een pocketveringkernmatras (tfk pocketveringmatrassen) met een verenkern worden gebruikt om via deze tfk (pocketveringkernmatrassen) een ondersteunende functie te bereiken kernmatrassen). Het lichaam en de wervelkolom worden door deze tfk-matrassen optimaal ondersteund. De gelschuimmatras van gelschuim (vaak afgekort gelmatras genoemd) plus koudschuiminhoud plus gelmateriaal heeft een drukverdelende werking en past op elke lattenbodem . Dit is ook het geval bij de tfk pocketveringmatrassen.

Gelschuimmatras: toepassing voor gelschuim

Gelschuim is een populair artikel voor matrasproducten dat wordt gebruikt voor de productie van matrasartikelen en andere slaapproducten. De bekendste artikelen zijn:

  • Topper van gelschuim
  • Topmatras van gelschuim
  • Kussen van gelschuim
  • Gelschuimmatras (vaak gelmatras genoemd)

Het orthopedisch ligcomfort is erg populair bij een gelschuimmatras (gelmatras) of gelaxschuimmatras (ook vaak gelmatras genoemd) en is zeer geschikt voor mensen die problemen hebben met hun rug (rugpijn) of hun wervelkolom . Deze matrassen zorgen voor een goede slaapervaring voor bijvoorbeeld mensen die last hebben van allergieën. Toppers dienen bij uitstek als dubbele luxe , bijvoorbeeld als accessoire voor gelmatrassen, en zijn geschikt voor mensen die hun matras nog comfortabeler willen hebben. Dit betekent dat u hoger op het matrasoppervlak kunt liggen en kunt genieten van een extra laag comfort in bed. Met ideale drukontlasting en gelijkmatige gewichtsverdeling, evenals aanpassingsvermogen en behoud van een natuurlijke kromming van de wervelkolom , is gelschuim de ideale metgezel in de slaapkamer en voor gelmatrassen.

Vind nu de juiste slaapaccessoires voor jou.

Wees voorzichtig bij het kopen - kwaliteits- en testcriteria voor een gelschuimmatras met gel

Iedereen wil comfortabel slapen. Niet alleen de hoes, het beddengoed, de lattenbodem en de hardheidsgraad, maar ook de matras zelf moet in orde zijn om goed en comfortabel te kunnen slapen. Daarom is het erg belangrijk om vóór de aankoop de kwaliteit zorgvuldig te controleren in een test, zodat u zich bewust wordt van de voordelen en optimale eigenschappen van de matras. Het is daarom zeker nodig om aanbiedingen te vergelijken, zodat het model bij de bijbehorende lattenbodem past en de behoeften de test doorstaan.

Ademend vermogen en ventilatie van de matras

Categorieën als dichtheid , ademend vermogen en ventilatie , maar ook de aard van de matraskern zijn belangrijk. Test eerst de hoogte van de matras. Afhankelijk van welke hoogte u verkiest, kiest u de hoogte die het beste bij u past. Controleer dan of de matras ademend is en zich goed aanpast aan het lichaam en de wervelkolom. De beste manier om het slaapcomfort en het liggevoel te testen is met een proefslaapprogramma. Meneer Sandman biedt een proefslaap van 30 dagen aan. Al onze matrassen hebben hoogwaardige materialen en een hoge dichtheid: Liara , Serena en Anea . Alle producten van Mister Sandman zijn Oeko-Tex gecertificeerd en gemaakt in Duitsland . Mister Sandman geeft 10 jaar garantie op zijn matrassen. Verzending bij Mister Sandman is gratis. Zo krijg je jouw koudschuimmatras in jouw favoriete maten, zoals:

  • Koudschuimmatras 90x200 met 7-zone kubusvorm
  • Koudschuimmatras 160x200 met 7-zone structuur
  • Koudschuimmatras 180x200 met 7 zone-indeling

Maar ook latexmatrassen, zoals latexmatrassen 90x200 of latexmatrassen 160x200.

Dichtheid van een gelschuimmatras gemaakt van gelschuim

Een hoge dichtheid is erg belangrijk bij het kopen van een gelschuimmatras. De kern van gelschuim en koudschuim moet een hoge dichtheid hebben zodat de matras duurzamer is . Dit betekent dat hoe hoger de dichtheid van een gelschuimmatras, hoe langer deze zijn kwaliteit en voordelen behoudt. Het artikel is een aankoop die zorgvuldig moet worden overwogen en onderzocht. Twijfelt u nog welk matras het beste bij u past? Onze matraszoeker in de Mister Sandman Shop adviseert u graag gratis. Kies uit de volgende matrasmaten in onze winkel:

  • Gelmatras met gel 80 x 200
  • Gelmatras met gel 90x200
  • Gelmatras met gel 100 x 200
  • Gelmatras met gel 140 x 200
  • Gelmatras met gel 180 x 200
  • Gelmatras met gel 200 x 200

In onze winkel bieden wij matrassen plus hoezen van hoogwaardig materiaal en andere accessoires aan. De hoes van onze matrassen is zeer ademend en garandeert een optimale hoge luchtcirculatie. De Mister Sandman matraszoeker helpt u bij het vinden van het juiste matras voor u. Alle producten hebben een hoogwaardige, fluweelzachte omhulling die heerlijk zacht aanvoelt op de huid.

Zonering van de gelschuimmatras

De juiste zonering van een matras is het allerbelangrijkste als het om slapen gaat. Het gewicht wordt gedeeltelijk ondersteund en opgevangen door de lattenbodem (beschikbare afmetingen: lattenbodem 80 x 200, lattenbodem 90 x 200 , lattenbodem 100 x 200, lattenbodem 120 x 200, lattenbodem 140 x 200 en lattenbodem 160 x 200 evenals lattenbodems 180 x 200 en 200 x). Ongeacht waar u bij de aankoop van de matras voor kiest, of het nu gaat om gelmatras plus gel, gelschuimmatras plus gelschuim, viscomatras plus visco of koudschuimmatras plus koudschuim: de matras moet zijn voorzien van speciale zones zodat het lichaam wordt blootgesteld tegen stressvolle omstandigheden Plaatsen (schouders, rug, bekken, hielen) zinken beter in. Een groot pluspunt voor zijslapers: gelschuimmatrassen zijn ideaal en ideaal voor mensen die op hun zij slapen.

Gelschuimmatras met gel - Voor wie is een gelschuimmatras met gel geschikt?

Gelschuimmatrassen zijn ideaal voor mensen die een orthopedisch matras willen. Een gelschuimmatras heeft veel orthopedische voordelen, zoals het ondersteunen van de lichaamsdelen en het voorkomen van rugklachten zoals rugpijn. Ook kunt u met de Mister Sandman matraszoeker ontdekken of een gelschuimmatras geschikt is voor u. Ook mensen met allergieën, bijvoorbeeld huisstofmijtallergie , kunnen uitstekend terecht voor het kopen van een gelschuimmatras, een gelschuimkussen of een gelax. schuimmatras met gelax. Gelschuim biedt als schuim geen voedingsbodem voor huisstofmijt. Ook de juiste hardheidsgraad is een belangrijk criterium. Mensen die te zacht slapen krijgen vaak rugpijn, dus het testen van de hardheid door een proefslaapje te doen is erg belangrijk. Ook de hoogte van het boxspringbedmatras, afhankelijk van of je in een boxspringbed (boxspringbedden) of niet in een boxspringbed (bijvoorbeeld boxspringbedden 140x200) wilt slapen, is van belang. Conclusie: Een gelschuimmatras is ideaal voor rugslapers , zijslapers , mensen met allergieën en mensen met lichaamsproblemen , zoals rugklachten in de vorm van rugpijn. Dit betekent dat het lichaamsgewicht van een zijslaper gelijkmatig over de dekmatras kan worden verdeeld. Het gelmatras met gel laat de schouders en het hoofd ideaal door de gel van het gelmatras zakken.

Het perfecte matras in 3 minuten.

Bijpassende lattenbodem: gelschuimmatras plus bijpassende lattenbodem

Het vinden van een passende lattenbodem voor gelmatrassen die past zorgt voor een fantastische slaapervaring als je de juiste keuze maakt. Slapen op de rechter lattenbodem is hemels. Zodra je het juiste matrasoppervlak, de juiste matras en hoes hebt gevonden en de kwaliteit, dichtheid en hardheidsgraad correct zijn, is de keuze voor de lattenbodem de laatste kleine hindernis. Lattenbodems zijn tegenwoordig in overvloed verkrijgbaar. Het vinden van de juiste is niet altijd gemakkelijk. Hier vindt u een overzicht van mogelijke lattenbodems die vaak te koop zijn:

  • stijve lattenbodems
  • elektrische lattenbodems
  • Plaat lattenbodems
  • Rol lattenbodems
  • Lattenbodems met motor

Een gelschuimmatras of gelschuimmatrassen in het algemeen, die zeer flexibel zijn, passen op elke lattenbodem. In tegenstelling tot pure gelmodellen, waarbij niet alle lattenbodems passen, kan bij gelschuimmodellen een normale lattenbodem worden gebruikt. Bij het kopen van een lattenbodem is niet alleen de prijs van belang, maar ook de kwaliteit van de lattenbodem. De lattenbodemconstructie dient zodanig te zijn dat de lattenbodems maximaal 5 cm uit elkaar staan. Lattenbodems, de

Bepaal de juiste hardheidsgraad - welke hardheidsgraad past bij mij?

De hardheidsgraad bepaalt hoe hard of hoe zacht u op het oppervlak van de matras ligt. De hardheidsgraad is onderverdeeld in stappen:

  • Hardheid H1 - zacht (tot 60 kg)
  • Hardheid H2 - middelhard (ca. 60-80 kg)
  • Hardheid H3 - stevig (ca. 80-110 kg)
  • Hardheid H4 - zeer stevig (ca. 110-140 kg)
  • Hardheid H5 - ultra stevig (ruim 140 kg)

Maar bij deze test moet niet alleen rekening worden gehouden met de hardheidsgraad, maar ook met de lichaamsafmetingen. De mate van hardheid kan door elke persoon anders worden waargenomen en er moet bij het testen rekening mee worden gehouden.

Matrasmodellen in de test - Welke testcriteria kunnen consumenten gebruiken?

Omdat je niet alle modellen op de markt kunt testen, zijn er testinstituten en consumentenbladen die regelmatig tests uitvoeren op alledaagse producten. De bekendste testers zijn Stiftung-Waren-Test en Öko-Test.

De Stiftung Warentest

De Stiftung-Waren-Test is een onafhankelijk testinstituut dat in 1964 door de federale overheid werd opgericht. Dit testinstituut test met diverse producten. Hier is een overzicht:

  • Testen van producten , zoals het testen van consumentenelektronica, het testen van matrasmodellen, het testen van huishoudelijke apparaten, het testen van voedsel of het testen van persoonlijke verzorging
  • Testen van diensten zoals (gezondheidstest, vrijetijdstest en reistest, test voor pensioenvoorziening, test voor bouwfinanciering

Maar hoe werkt zo’n test eigenlijk bij Stiftung Waren-Test? Alle testrapporten die de afgelopen 18 jaar via Stiftung Waren-Test hebben plaatsgevonden, zijn te lezen op de website van Stiftung Waren-Test. De testaankoop van de testproducten of testdiensten binnen Duitsland wordt anoniem getest. De testartikelen worden met contant geld gekocht en betaald, dus het is onmogelijk te begrijpen dat dit een testserie is van Stiftung-Waren-Test. Hieronder worden de testproducten en testdiensten onderzocht in onafhankelijke testinstituten over de hele wereld volgens de testcriteria van Stiftung Waren-Test en beoordeeld volgens het schoolbeoordelingssysteem. De testresultaten kunnen als volgt zijn

  • De test is zeer goed (0,5–1,5).
  • Test blijkt goed (1,6–2,5).
  • De test is slechts bevredigend (2,6–3,5).
  • De test is slechts voldoende (3,6–4,5).
  • Toetsresultaten van de cijfers 4,6 t/m 5,5 zijn onvoldoende

De Mister Sandman-productfamilie

Waterbed en waterbedden in één oogopslag

Een waterbed is een matrasmodel dat gevuld is met water en een iets ander alternatief vormt voor luxe boxspringbedden. Waterbedden zijn er in verschillende maten en worden door verschillende fabrikanten aangeboden plus beddengoed. Hier vindt u een overzicht van de meest voorkomende waterbedden:

  • Softside waterbed: Bij deze waterbedden ligt de kern van het waterbed in een warmte-isolerende schuimbak
  • Hardside waterbed: Bij deze waterbedden wordt de waterbedkern bevestigd door een robuust meubelframe.
  • Waterbed Meesterwerk: Bij deze waterbedconstructie wordt de kern van het waterbed op zijn plaats gehouden door speciale vulling (combineert de waterbedeigenschappen van het Softside waterbed en het Hardside waterbed)
  • Isolit waterbed: Dit zijn waterbedden die energiebesparend zijn als waterbed en rondom ademend zijn geïsoleerd waardoor er geen warmte uit het waterbed ontsnapt.
  • Waterbedniveau: Deze waterbedden bevatten een waterbedkern met een compensatietank zodat ze zich kunnen aanpassen aan verschillende lichaamsgewichten.
  • Lichtgewicht waterbed: Het lichtgewicht waterbed is een waterbed met een lage waterbedvulhoogte. Dit waterbed wordt vaak gebruikt in combinatie met een normale dekmatras.
  • Waterbed in hoogte verstelbaar: Deze waterbedden zijn verstelbaar afhankelijk van de vulhoogte. Bovendien beschikt dit waterbed over flexibele zones in de hoofd- en voetenzone.

Bijpassend beddengoed voor een waterbed

Bij een waterbed zijn er geen beperkingen als het gaat om de keuze van het beddengoed, aangezien veel fabrikanten een breed scala aan maten en producten aanbieden. Zorg voor het juiste comfort op uw waterbed en kies naast het juiste hoofdkussen en topper het juiste beddengoed. Hier vindt u een overzicht van de verschillende soorten beddengoed die goed te combineren zijn met een waterbed:

  • Satijnen beddengoed met kussens voor het waterbed voor een bijzondere slaapluxe
  • Linnen beddengoed voor uw waterbed van natuurlijk soepel materiaal
  • Katoenen beddengoed voor een waterbed met ademend vermogen
  • Geborsteld beverbeddengoed of katoenflanel beddengoed voor een knus slaapgevoel in het waterbed
  • Kreukvrij badstof beddengoed voor op het waterbed, voor dagelijks eenvoudig onderhoud
  • Dankzij de ideale luchtcirculatie in het seesucker-beddengoed kunt u tijdens warme zomernachten goed uitrusten op het waterbed
  • Jersey beddengoed sluit nauw aan en dient als extra ademend beddengoed op het waterbed
  • Linon beddengoed is een voordelig imitatielinnen beddengoed van katoen, dat een geweldige blikvanger is op het waterbed
  • Microvezelbeddengoed is onderhoudsvriendelijk en licht glanzend beddengoed dat absorberende, ademende en verwarmende eigenschappen heeft op het waterbed

Geweldig beddengoed: maten voor het waterbed en alle waterbedden

Voor beddengoed zijn de standaardafmetingen 135x200 cm, voor kussens is de standaardafmeting 80x80 cm of voor kussens van 40x80 cm.

  • Beddengoed voor waterbedden 80x200 en waterbedden
  • Beddengoed voor waterbedden 90x200 en waterbedden
  • Beddengoed voor waterbedden 100x200 en waterbedden
  • Beddengoed voor waterbedden 120x200 en waterbedden
  • Beddengoed voor waterbedden 140x200 en waterbedden
  • Beddengoed voor waterbedden 160x200 en waterbedden
  • Beddengoed voor waterbedden 180x200 en waterbedden
  • Beddengoed voor waterbedden 200x200 en waterbedden

De waterbedstructuur van waterbedden

Er zijn varianten met verschillende structuren. De drie meest voorkomende soorten waterbedden zijn:

  • Zacht waterbed
  • Hardside waterbed
  • Waterbed meesterwerk

Het type Softside waterbed is een model met een warmte-isolerend schuimframe dat om het waterbed heen loopt. Deze vervangt het robuuste meubelframe van een hardside waterbed. In tegenstelling tot het hardside-model vergemakkelijkt dit het opstaan ​​en gaan zitten op het waterbed. Daarentegen hebben waterbedden met hardside-constructie een lagere oppervlaktespanning, waardoor een nog optimalere aanpassing aan het lichaam mogelijk is. Het Masterpiece waterbed combineert de positieve eigenschappen van softside- en hardside-waterbedden. Het ligoppervlak van dit waterbed is kleiner (vergelijkbaar met het softside waterbed), maar je kunt een betere vulling gebruiken, bijvoorbeeld van kunstleer of Alcantara (imitatie suède).

Hoe werkt waterbedverwarming?

Ongeacht of het waterbed een softside waterbed, hardside waterbed, Masterpiece waterbed of een Isolit waterbed is: alle waterbedden moeten verwarmd worden door een verwarmingssysteem. Ook hier zijn er varianten met verschillende structuren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door:

  • Folie afdichting
  • Keramische verwarmer
  • Koolstof verwarmer

De watertemperatuur in het waterbed wordt thermostatisch gemeten. De waterbedtemperatuur dient tussen de 27 en 28 graden te liggen, omdat bij lagere temperaturen in waterbedden het risico bestaat dat het lichaam afkoelt. De grote hoeveelheden water in een waterbed kunnen bijvoorbeeld verkoudheid of blaas- en nierinfecties veroorzaken. Een extra sprei kan helpen de warmte die vrijkomt uit de bovenkant van het waterbed te verminderen, zodat u ontspannen in het oppervlak kunt wegzakken.

Voor- en nadelen van een waterbed

  • Voordelen van waterbedden: Waterbedden zijn warm omdat ze worden verwarmd door verwarmingssystemen. Dit betekent dat dwarsliggers altijd comfortabel aan de oppervlakte liggen. Bij waterbedden kunt u de gewenste temperatuur instellen, deze moet tussen de 27-28 graden liggen. Waterbedden hebben een lange levensduur en kunnen worden gebruikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers. De wasbare hoezen van waterbedden maken een eenvoudig onderhoud mogelijk. Optimaal ligcomfort in waterbedden wordt bereikt door de lage oppervlaktespanning, waardoor u op een zachte oppervlaktelaag ligt zonder drukpunten.
  • Contra-waterbedden: Waterbedden hebben een zeer hoog gewicht. Hierdoor zijn waterbedden lastig te verplaatsen in de slaapkamer. Daarnaast zijn de hoge elektriciteitskosten voor waterbedden een negatief punt, omdat deze modellen de hele nacht verwarmd moeten worden.

Het perfecte matras in 3 minuten.