Wat is een schuimkussen?
Koop je eigen schuimkussens
In bijna elk assortiment beddengoed vind je kussenartikelen, zitkussenartikelen en matrasartikelen van foam. Schuim is een veelzijdig materiaal voor:
- matras
- kussen (kussen)
- stoelkussen
- Bekleding voor zitmeubelen
Omdat schuim goedkoop te vervaardigen is. Daarnaast zijn de materiaaleigenschappen van foam bijzonder geschikt voor diverse stofferingen, zoals een matras, kussen en zitmeubel. Maar schuim is niet zomaar schuim. Schuim kan uit verschillende soorten schuim bestaan en kan gebruikt worden om verschillende producten van te maken. Ook de fabricageprocessen van de verschillende schuimsoorten verschillen sterk van elkaar. Er zijn dus verschillende categorieën schuimen. Het schuimproductieproces en de gebruikte schuimsoorten hebben een aanzienlijke invloed op de kwaliteit en eigenschappen van schuimkussens, evenals op de kwaliteit van andere producten die met schuim zijn gemaakt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende categorieën:
- gesloten cel en
- schuim met open cellen
soorten schuim
Schuim met open poriën wordt voornamelijk gebruikt bij de vervaardiging van matrassen . Afhankelijk van de kwaliteit die je voor het matras wenst, kan dit bijvoorbeeld hoogwaardig koudschuim zijn. Een essentieel kwaliteitskenmerk van schuim is de densiteit (RG). Hoe hoger de dichtheid van schuim, hoe hoger de kwaliteit van het materiaal. Met name bij het kopen van een matras moet u daarom letten op de RG-waarde. De situatie is vergelijkbaar met schuimkussens. Afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte schuim, verschillen de verschillende schuimkussens in hun eigenschappen.
Producten gemaakt van hoogwaardig schuim bij Mister Sandman
Mister Sandman-matrassen worden in Duitsland gemaakt van hoogwaardig schuim. Met de Mister Sandman matraszoeker kun je uitzoeken welk matras van welk schuim het beste bij je past. Onze adviestool beveelt een van onze matrasmodellen aan die past bij uw individuele behoeften: Liara , Serena of Anea . Voor de zekerheid kun je Mister Sandman-matrassen 30 dagen uitproberen voordat je definitief besluit om ze te kopen, en met gratis verzending en retournering.
schuim en schuimkussen
Schuim wordt heel vaak gebruikt als vulmateriaal voor verschillende soorten producten en voor schuimkussens:
- Schuim voor kussens
- Schuim voor neksteunkussens
- Schuimstof voor stoelkussens/zitkussens
Afhankelijk van de eigenschappen die het eindproduct moet hebben, zijn verschillende schuimen van verschillende kwaliteitsniveaus geschikt voor productie. Schuimkussens van verschillende soorten schuim zijn verkrijgbaar:
- Kussen met PUR-schuim
- Kussens met koudschuim
- Kussen van gelschuim
- Hoofdkussen met visco -elastisch schuim
Afhankelijk van het gebruikte schuim verschillen de kussens en hoofdkussens in hun producteigenschappen . Vanwege de sterkte wordt koudschuim vaak gebruikt voor neksteunkussens. Voor kussens wordt vaak koudschuim in combinatie met visco-elastisch schuim gebruikt. In dit geval zorgt de toevoeging van visco-elastisch schuim voor een zachtere kwaliteit van het schuimkussen.
Neksteunkussen van koudschuim en andere materialen
Veel mensen in Duitsland hebben last van nekklachten. Neksteunkussens kunnen deze symptomen niet weg toveren, maar wel verlichten. Neksteunkussens zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:
- Neksteunkussen als hoofdkussen
- Neksteunkussen als nekkussen (ook voor kinderen)
- Neksteunkussen als reiskussen
Vullingen van neksteunkussens
Daarnaast zijn er neksteunkussens verkrijgbaar met verschillende vullingen:
- Neksteunkussen met waterkern
- Neksteunkussen van natuurlijk materiaal
- Neksteunkussen van koudschuim
- Neksteunkussen met Technogel
- Neksteunkussen met graanvulling
Schuimkussen als hoofdkussen met Visco schuim
Als u op zoek bent naar een nieuw kussen, zult u al snel merken dat de keuze aan kussens erg groot is. Afhankelijk van het product dat voor de kussenvulling wordt gebruikt, kunnen kussenproducten en -artikelen aanzienlijk verschillen in hun eigenschappen. Schuimkussens die als kussen worden gebruikt, hebben bepaalde eigenschappen, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Een momenteel bijzonder populair schuim voor kussens is viscoschuim. Schuimen hebben de eigenschap een hoge veerkracht te hebben. Dit betekent dat als de druk van het hoofd op het kussen afneemt, het materiaal van het kussen snel weer in zijn oorspronkelijke positie terugkeert. Als het kussenmateriaal ook uit viscoschuim bestaat, veranderen de eigenschappen van het kussen. Het visco-foam zorgt voor een beduidend langzamere terugkeer . Een tragere reset van kussens zorgt ervoor dat je tijdens de slaap minder beweegt en in een orthopedisch gunstiger slaaphouding blijft.
Foam is met name geschikt voor zitkussens van 50cm x 50cm
Zitkussens van 50 cm x 50 cm x 4 cm en stoelkussens van 50 x 50 x 4 cm zijn vaak producten waar we niet al te hoge eisen aan stellen. We gebruiken meestal zitkussens van 50 cm x 50 cm x 4 cm of stoelkussens van 50 cm x 50 cm x 4 cm om tuinmeubelen of stoelen in de keuken comfortabeler te maken. Hiervoor kopen we vaak 50cm x 50cm x 4cm zitkussens en 50cm x 50cm x 4cm foam stoelkussens. Een veelgebruikt schuim in 50cm x 50cm zitkussens en 50cm x 50cm stoelkussens is PUR-schuim . PUR-schuim is niet alleen goedkoop te produceren, maar heeft ook alle benodigde eigenschappen voor een zitkussen 50cm x 50cm x 4cm of een stoelkussen 50cm x 50cm x 4cm.
Welke eigenschappen moet een schuimkussen hebben?
Afhankelijk van waar je schuimkussens wilt gebruiken, moet je letten op verschillende kwaliteiten en eigenschappen van schuimkussens:
- Zitkussens van 50 cm x 50 cm x 4 cm en stoelkussens van 50 cm x 50 cm x 4 cm met PUR-schuim zijn maatvast
- Zitkussens van 50 cm x 50 cm x 4 cm en stoelkussens van 50 cm x 50 cm x 4 cm met PUR-schuim blijven ook na veelvuldig gebruik elastisch
- Zitkussens van 50 cm x 50 cm en stoelkussens van 50 cm x 50 cm van PUR-schuim zijn bijzonder duurzaam
- Zitkussens in de maat 50x50 en stoelkussens in de maat 50x50 met PUR-schuim zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk
Foam kussen 50cm x 50cm zelf aanschaffen
Als je op zoek bent naar passende zitkussens in de maat 50cm x 50cm en stoelkussens 50cm x 50cm voor de tuinmeubelen of de stoelen of banken in de keuken, dan heb je verschillende mogelijkheden. In de winkel kun je diverse zitkussens en stoelkussens kopen, waaronder zitkussenhoezen. Als alternatief kunt u eenvoudig uw eigen zitkussen of stoelkussen maken. Het enige wat je hoeft te doen is schuimkussens kopen zonder hoes van 50cm x 50cm en ze vervolgens bedekken met een hoes. Bijpassende kussenhoezen van 50 x 50 cm kun je apart kopen of zelf maken . Het voordeel hiervan is dat u zelf de kleur, kwaliteit en stof kunt bepalen. Soms zijn producten of artikelen waarmee u uw stoelen zou willen uitrusten niet beschikbaar. In plaats van een product of item te kopen dat je misschien helemaal niet leuk vindt, is zelf schuimkussens kopen een mogelijk alternatief .
Schuimkussens 50cm x 50cm zijn praktisch en decoratief
Het gebruik van schuimkussens is een goedkope manier om het leven aangenamer en comfortabeler te maken. Kussens zijn niet alleen praktisch en kunnen gebruikt worden als zitkussens en stoelkussens, maar kunnen ook gebruikt worden als decoratie.Als je je huis wilt verfraaien, hoef je niet meteen op zoek te gaan naar meubels, maar kun je eenvoudig schuim gebruiken kussens en mooie decoratiestoffen Gebruik verschillende kleuren om meubels zoals tuinmeubelen, banken, stoelen en fauteuils een nieuwe look te geven. Met behulp van kussens van 50cm x 50cm kunnen gericht accenten worden gelegd. Alles wat je daarvoor nodig hebt
- Schuimkussen, ongeveer 50cm x 50cm x 4cm groot
- Decoratieve stoffen (vooral goedkoop verkocht per meter)
- Decoratieve stoffen in verschillende kleuren en patronen (blauw, rood, enz.)
- Decoratieve stoffen gemaakt van verschillende materialen (polyester, katoen, enz.)
Alle artikelen die u voor dit project nodig heeft, vindt u op internet of in speciaalzaken.
Let op de drukhardheid (Kpa) van schuimkussens
Bij schuim is naast de dichtheid ook de drukhardheid (Kpa) een belangrijk beoordelingscriterium. De compressiehardheid (Kpa) geeft de sterkte van het schuim van het betreffende artikel aan. Afhankelijk van waar je het schuim voor wilt gebruiken, is het raadzaam om even te kijken naar de drukhardheid (Kpa). Als je schuimkussens als zitkussens wilt gebruiken, is het goed om na te denken over de sterkte, oftewel welke drukhardheid (Kpa) je wilt voor de zitkussens . Zachtere schuimkussens die als zitkussen worden gebruikt, hebben een lagere druksterkte (Kpa) dan hardere schuimkussens. Voor zitkussens moet de bekleding een drukhardheid tussen 20 en 30 hebben. Een drukhardheidswaarde van meer dan 30 duidt op een bijzonder goede kwaliteit van het materiaal. bij de keuze van het product zijn de volgende categorieën van belang:
- compressiehardheid (Kpa)
- Dichtheid (RG)
Ontwerp je eigen kussensloop van foam
Als u besluit zelf schuimkussens te bekleden en ze vervolgens als zitkussens te gebruiken, kent uw creativiteit geen grenzen.
- Schuimkussens als zitkussens kunnen worden bekleed met decoratieve stoffen
- Schuimkussens als zitkussens kunnen worden ontworpen met kleuren naar keuze (blauw, rood, enz.).
- Schuimkussens als zitkussens in de tuin en keuken te gebruiken voor veel verschillende meubelen, bijvoorbeeld als zitkussens voor stoelen, banken en krukken
Schuimkussens online bestellen
Schuimkussens 50cm x 50cm bestelt u eenvoudig en voordelig online. We raden aan om per meter te kopen voor de referentie. Stoffen die per meter worden verkocht, zijn stoffen die per lengte worden verkocht. De prijs wordt berekend per meter stof. Metergoederen en meubelartikelen zijn niet alleen gemakkelijk online te verkrijgen voor een schappelijke prijs. U vindt er ook alle nodige informatie over het product:
- Informatie over de compressiehardheid (Kpa) van de kussens en kussens
- informatie over stoffen
- Informatie over de producteigenschappen
- informatie over de prijs
Als je vragen hebt over een specifiek product of hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste kussens en stoffen, kun je ook terecht voor advies in een speciaalzaak of een meubelzaak .
Schuimkussens gemaakt van afgewerkte schuimsneden
Natuurlijk kunt u ook kant-en-klare schuimdelen en vullingen kopen voor andere soorten zitkussens. Een selectie:
- Palletkussens voor loungemeubels
- Zitkussen voor bankmeubels
- Zitkussens voor fauteuils en andere gestoffeerde meubelen
Bij het kiezen van de bekleding moet erop worden gelet dat de bekleding is opgevuld met bijzonder slijtvast schuim . Functioneel meubilair en verschillende soorten stoffering profiteren van de positieve eigenschappen van de schuimen.
Meubels zelf bekleden met schuimkussens
Als u uw handvaardigheid wilt testen en niet meteen naar een stoffeerder wilt, kunt u de stoelen en banken zelf stofferen. Hiervoor heb je nodig:
- Voor zitkussens, schuimstoffen met een dichtheid van RG 35 en een dikte van ca. 3 cm
- Een compressiehardheid tussen 20 en 30
- stanleymes
- lijm spuiten
- bekleding fleece
Het schuim wordt gesneden met een tapijtmes en vervolgens met spuitlijm op een houten ondergrond gelijmd. Op de schuimvulling wordt een laag opvulvlies gelegd. Het opvulvlies is er om de randen van het schuim af te ronden. Daarnaast beschermt het meubelvlies de meubelstof, het meubelvlies voorkomt dat de meubelstof schuurt op de schuimvulling.
Meubels zelf stofferen
Als u zelf stoelen, banken of krukken wilt bekleden, moet u zich als leek zeker vooraf alle nodige informatie over dit onderwerp laten inwinnen. Hier is een selectie van boeken voor degenen die dieper op het onderwerp willen ingaan:
- Boeken over stoffering in het algemeen (handboeken over materialen, gereedschappen, enz.)
- Boeken over decoreren en bekleden
- Boeken over het onderwerp textiele interieurvormgeving
- Boeken met praktische bekledingsinstructies
- Boeken over specifieke stoffen of meubels
Bekleding informatie
Natuurlijk is er op internet veel informatie te vinden over deze onderwerpen. Maar als je dieper op het onderwerp wilt ingaan, moet je boeken over het onderwerp lezen. Maar u kunt ook gebruik maken van de diensten van verschillende meubelzaken en daar de nodige informatie krijgen. Meubelzaken zijn ook het eerste aanspreekpunt als het gaat om vragen over drukhardheid (Kpa) en producteigenschappen van de materialen (fleece, bekledingsstof, meubelstof, vulmateriaal).