Doorgaan naar inhoud
Slaap lekker, wij staan ​​achter je - Gratis verzending op al onze producten
Slaap lekker, wij staan ​​achter je - Gratis verzending op al onze producten

slaap stoornis

Welk matras helpt bij slapeloosheid?

Wat bedoel je met slaapstoornis?

In tegenstelling tot slaaptekort, dat verwijst naar het opzettelijk of onopzettelijk kwantitatief slaapgebrek, is slaapstoornis een verzamelnaam voor onvoldoende rustgevende slaap. Slaapstoornissen zijn aanwezig wanneer slaap geen herstel brengt, zelfs als de slaaptijd lang genoeg is. Het wordt vooral problematisch wanneer slaapstoornissen gedurende een lange periode ervoor zorgen dat slaap niet het nodige herstel brengt. Als je niet goed slaapt of doorslaapt omdat je overdag veel stress hebt gehad, is dat volkomen normaal en in eerste instantie geen probleem. De oorzaken van slapeloosheid kunnen heel divers zijn. Ook is het vaak niet mogelijk om een ​​specifieke oorzaak voor de slapeloosheid te vinden, omdat deze het gevolg is van een veelheid aan oorzaken die samenkomen. De vormen van slaapstoornissen variëren in hun symptomen en kunnen min of meer uitgesproken zijn.

Oorzaken van slapeloosheid

Slaapstoornissen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. De werkelijke trigger van slaapstoornissen is vaak erg moeilijk te bepalen en er zijn vaak verschillende invloeden die tot slaapstoornissen leiden. Bij twijfel kan een arts antwoorden geven over de oorzaken. Over het algemeen kan men onderscheid maken tussen twee categorieën oorzaken van slaapstoornissen:

  • interne factoren
  • externe invloeden

Externe invloeden als oorzaak van slaapstoornissen

Alle invloeden die de slaap verstoren, die niet in het menselijk lichaam zelf ontstaan, worden ook wel extrinsieke factoren genoemd.Overzicht van mogelijke extrinsieke oorzaken van slaapstoornissen:

  • Het slaaphormoon melatonine komt vrij in de hersenen als het donker is. Daarom slapen we niet goed in kamers die niet of slecht verduisterd zijn.
  • Lawaai, bijvoorbeeld straatlawaai of luidruchtige buren, laten ons niet rusten en zorgen zo vaak voor een slapeloze nacht.
  • We slapen minder goed na overmatig alcoholgebruik of slechte voeding.
  • Intensieve lichaamsbeweging, vooral 's avonds laat, kan het voor ons moeilijker maken om te slapen.
  • Maar gebrek aan lichaamsbeweging leidt ook tot innerlijke rusteloosheid en verstoorde slaap.
  • Bepaalde medicijnen kunnen als bijwerking slaapproblemen veroorzaken.
  • Een slecht slaapklimaat kan slaapstoornissen veroorzaken. Noch zweten noch bevriezen is goed voor de slaap.
  • Verkeerde of ongeschikte beddengoedartikelen, zoals matrassen, kussenartikelen of dekbedartikelen, of zelfs een slechte lattenbodem kunnen een negatief effect hebben op de slaap en slaapstoornissen bevorderen.

Interne factoren als oorzaak van slaapstoornissen

Iedereen zal het wel eens hebben meegemaakt: stress en hectiek zorgen voor een slapeloze nacht. Dit is volkomen normaal en gebeurt ook bij mensen die kerngezond zijn. Het echte probleem ontstaat pas wanneer stress, depressie of algemene mentale disharmonie leiden tot blijvende slapeloosheid. Moeilijk slapen door te veel stress is de meest voorkomende vorm van slaapstoornis. Moeite met inslapen en doorslapen is kenmerkend. Door de constante spanning kan het lichaam 's avonds moeilijk tot rust komen. Hetzelfde geldt voor mensen die aan een depressie lijden. Je voelt je meestal moe en lusteloos, maar vindt nog steeds geen rust door 's nachts te slapen, omdat constant cirkelende gedachten je geen rust geven. Er ontstaat een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is.

Lichamelijke oorzaken van slaapstoornissen

Interne oorzaken van slapeloosheid kunnen ook van lichamelijke aard zijn. Zo kunnen verschillende ziekten slapeloosheid en slaapstoornissen als symptoom veroorzaken. Een andere oorzaak van slapeloosheid is pijn. Pijn wordt vaak geassocieerd met verschillende ziekten. Ook hier kan een vicieuze cirkel ontstaan. Aanhoudende pijn zorgt ervoor dat we slecht slapen. Als het lichaam niet genoeg rustgevende slaap krijgt, is het gevoeliger voor pijn en wordt het als intenser ervaren. Een recent onderzoek geeft ook informatie dat slaapstoornissen de pijn kunnen verergeren. Vooral hoofdpijn wordt aanzienlijk erger na een nacht van niet-herstellende slaap. De grotere pijn zorgt er dan voor dat we nog slechter slapen. In het geval van pijn, vooral rugpijn of pijnlijke schouders, is de keuze van geschikt beddengoed van groot belang. Een goede matras, een ondersteunend kussen en een deken die je geen koud of zweterig gevoel geeft, kunnen veel helpen bij pijn en slapeloosheid.

Gevolgen van slapeloosheid

Slaapstoornissen hebben een negatieve invloed op de gezondheid als ze lang aanhouden. Een verscheidenheid aan fysieke en psychische of mentale symptomen kunnen de gevolgen zijn Overzicht van de effecten van slaapstoornissen:

  • Slaapstoornissen verhogen de pijn
  • vermoeidheid, uitputting
  • prikkelbaarheid
  • Hoofdpijn
  • grotere vatbaarheid voor ziekten als gevolg van een verzwakt immuunsysteem
  • geheugen vervalt
  • geheugenstoornis
  • Angst / Depressie
  • evenwichtsstoornissen
  • spiertrekkingen
  • Bevriezen

Tips voor slapeloosheid

Voordat u slaapproblemen probeert aan te pakken met medicijnen, zijn er enkele tips en aanbevelingen die u kunnen helpen om weer beter te slapen. Probeer altijd eerst de oorzaak van de slaapstoornissen te achterhalen. Als de werkelijke oorzaak niet wordt vastgesteld, kunnen de slaapproblemen niet blijvend en effectief worden bestreden. Informatie over slaapstoornissen kunt u het beste inwinnen. Als u een expert wordt, wordt het gemakkelijker om met het probleem van slaapstoornissen om te gaan.De volgende tips kunnen helpen om de slaap te verbeteren:

  • Voeding die gezond en uitgebalanceerd is
  • regelmatige lichaamsbeweging en sport
  • gun uzelf regelmatig rust en ontspanning
  • Lucht de slaapkamer regelmatig
  • een goed matras met bijpassende lattenbodem
  • Beddengoed Selecteer zorgvuldig items (kussens, dekbedden, enz.).

De juiste matras - hulp bij slaapstoornissen

Een matras die niet geschikt is voor jou kan geen rustgevende slaap in bed geven en kan in het ergste geval zelfs pijn veroorzaken, zoals rugpijn of andere rugklachten. De keuze van matras en lattenbodem voor het bed zijn daarom bijzonder belangrijk bij slaapstoornissen. Er is helaas niet één perfect matrasartikel waarop iedereen even goed en gezond slaapt. Iedereen moet dus voor zichzelf de ideale matras vinden. Een proefbank is absoluut noodzakelijk. Bij slaapproblemen en pijn kunt u het beste advies inwinnen bij een deskundige bij het zoeken naar matrassen en kussens.

Matrassen bestellen bij Mister Sandman

Zeg welterusten tegen slaapproblemen en vind de juiste items voor je nachtrust bij Mister Sandman. Online matrassen kopen bij Mister Sandman biedt u doorslaggevende voordelen. Overzicht van de voordelen van bestellen bij Mister Sandman Shop:

  • Premium artikelen in een overzichtelijke selectie (matrassen, kussens, dekbedden, toppers)
  • Online matraszoeker als gratis hulp en gids bij het zoeken naar een matras
  • Gids voor de keuze van kussens
  • handige bezorging direct bij u thuis
  • gratis verzending en retourzending naar afleveradressen in Duitsland
  • 30 dagen slaapproef (Omdat 5 minuten in de winkel gewoon niet genoeg is.)
  • overtuigende kwaliteit waarop u kunt vertrouwen

Het matrasassortiment van Mister Sandman

Bij aankoop in de Mister Sandman online shop heeft u de keuze uit drie verschillende premium matrassen, elk in 8 verschillende maten. Elk matrasitem is geschikt voor verschillende slaapbehoeften Overzicht van de Mister Sandman matrassen :

De weg naar het perfecte matras - De Mister Sandman matraszoeker

Het vinden van het ideale matras is niet altijd eenvoudig. Daarom bieden we de Mister Sandman matraszoeker aan als hulp en adviseur om voor iedereen de juiste matrassen en kussens te vinden. Deze gratis adviseur analyseert informatie over jou en je slaapgewoonten en -voorkeuren en adviseert op basis daarvan het juiste matras en kussen. De volgende informatie wordt geregistreerd en geëvalueerd door de matraszoeker :

  1. Wie slaapt er op het matras?
  2. lichaamsgewicht
  3. favoriete slaaphouding
  4. lichaamsvorm
  5. Gewenst liggevoel (mate van hardheid)
  6. Bestaande rugklachten (rugpijn, pijn)
  7. Op zoek naar een matras voor jou en je partner? Geen probleem. In dit geval kunt u dit in de eerste stap invoeren en de matraszoeker registreert alle verdere informatie voor beide slapers.